Skip to main content

Általános szerződési feltételek

A weboldalunkon forgalmazott termékek Magyarországon, magyar emberek munkájával készült termékek.
Amennyiben valamely élelmiszerre érzékeny, vagy speciális étrenden él, allergiás, vagy kérdései lennének az összetétellel kapcsolatban, kérjük a megrendelés előtt vegye fel velünk a kapcsolatot.

Az adásvételi szerződés a palotai-izek.com weboldalon (továbbiakban: Weboldal) forgalmazott termékeket megrendelő vevő, mint vevő, és az internetes oldal üzemeltetője Molnár Mária Szociális szövetkezet, székhely: 8100 Várpalota, Bányabekötő utca 9., adószám: 24997782-2-19, bankszámlaszám: 12081000-01465729-00100003, mint eladó között jön létre az internetes oldal által forgalmazott termékek adásvételére.

Az adásvételi nyilatkozatot a vevő az elektronikus megrendelés elküldésével teszi meg. A visszaigazoló e-mail elküldésével létrejön a szerződés. A Weboldalon történő internetes rendeléssel minden Vevő kijelenti, hogy elfogadja jelen Általános Szerződési Feltételeket, és tisztában van a vásárlás folyamatával.

A megrendelés elküldésével Ön kijelenti, hogy a palotai-izek.com weboldalon közzétett vásárlási feltételeket, tájékoztatókat megismerte, és tisztában van a vásárlás technikai lebonyolításával is.

Az adásvételi szerződés távollevők által kötött szerződés, vagyis nem minősül írásban megkötött szerződésnek.

A szerződés magyar nyelven, a magyar jog szabályai szerint jön létre, amely alkalmazandó abban az esetben is, ha a vevő belföldi forgalomban vásárló külföldi személy.

Árak, és a megrendeléssel kapcsolatos általános feltételek

A Termékek mellett feltüntetett árak bruttó árak, amelyek a termékeknél megadott mértékegység szerint egy egységre vonatkoznak és forintban értendőek. A feltüntetett árak nem tartalmazzák a kiszállítás díját. A termék ismertetőjénél megtalálható a termékre vonatkozó minden információ, úgy mint pl. töltősúly, valamint a termékösszetevőinek leírása.

A Weboldal fenntartja az árváltoztatás jogát. Az ármódosítás abban az időpontban lép életbe, amikor az árváltozás online megtalálható a palotai-izek.com weboldalon. Az ezt követően leadott megrendeléseket csak a módosított áron tudjuk teljesíteni. A rajtunk kívülálló okból bekövetkező technikai hibákból eredő hátrányért, kárért felelősséget nem vállalunk.

A Termékek árainak feltüntetésekor a Weboldal a tőle elvárható legnagyobb gondossággal jár el, azonban esetleges hibák, úgy mint technikai, adatrögzítési, illetve nyomdai hibák előfordulhatnak. Az esetleges technikai, adatrögzítési, és nyomdai hibák esetén a Weboldal ajánlati kötöttsége nem áll fenn, az ilyen hibákért felelősséget nem vállal.

A szerződési nyilatkozatot Ön a megrendelő űrlap elektronikus elküldésével teszi meg. A visszaigazolás megtörténtével jön létre közöttünk a szerződés. A Weboldalon történő internetes rendeléssel minden Vevő kijelenti, hogy elfogadja jelen Általános Szerződési Feltételeket, tisztában van a vásárlás menetével.

A weblapon történő vásárlás regisztrációhoz nem kötött.

A megrendelés leadása után, e-mailben fogjunk értesíteni a megrendelő űrlap megérkezéséről, és 24 órán belül visszaigazoljuk a megrendelés elfogadását, a megrendelt árunak és a megrendelés valamennyi adatának feltüntetésével.

Amennyiben a megrendelésben helytelen vagy nem valós e-mail címet adtak meg, úgy a megrendelést visszaigazolni és teljesíteni nem tudjuk. A megrendelés nem helyes kitöltéséből eredő kényelmetlenségekért, károkért felelősséget nem vállalunk.

Ha technikai okok miatt téves ár jelenik meg az oldalon, a megrendelést nem tudjuk elfogadni, és rögtön felvesszük Önnel a kapcsolatot. A szerződés a megrendelés visszaigazolásával jön létre közöttünk, ezért ha nem kapná meg a visszaigazolást, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

Ha bármilyen akadály – pl. átmeneti készlethiány- , kérdés merül fel a megrendelt termékekkel kapcsolatban, vagy a kapcsolatfelvétel egyéb okból szükségessé válik, a megadott telefonszámon fogjuk keresni. Amíg nem tudjuk felvenni Önnel a kapcsolatot, a megrendelés elfogadását felfüggesztjük. Amennyiben a kapcsolatfelvétel valamilyen okból sikertelen, – pl. hibás telefonszám- megrendelését tárgytalannak tekintjük és töröljük nyilvántartásunkból.

Amennyiben a rendelés a Vevő által kért módon nem teljesíthető, a rendelés következmények nélkül lemondható a Weboldal részéről.

Szállítási módok, díjak és feltételek

A Weboldalon több szállítási mód igénybevételére van lehetőség, amelyet a Vevő tetszőlegesen választhat ki. Mindenkori szállítási díj a vevőt terheli.

1. Személyes átvétel

Ebben az esetben szállítási díj nem terheli a Vevőt.

2. Kiszállítás futárszolgálattal előreutalással

Szállítási díjak súlytól függően:
0,1-3 kg: 1 040 Ft.-
3,1-10 kg; 1 250 Ft.-
10,1-25 kg: 1 640 Ft.-
25,1 kg felett: 4 270 Ft.-

10.000 Ft vagy efeletti összértékű rendelés esetében a szállítási díj: 0 Ft.

…………………………

A Vevő köteles a kiszállítás időpontjában a csomagot tételesen ellenőrizni és hiánytalan teljesítés esetén az átvételi elismervényt aláírni. Ezt követően hiányosságokra vonatkozó reklamációkat nem áll módunkban elfogadni.

A szállítási határidő: 4-5 munkanap (kivéve amennyiben előrendelésre van szükség vagy kifejezetten a Vevő kérése alapján összeállított termék kerül megrendelésre. Ebben az esetben külön írásban adunk árajánlatot, mely után a rendelést a Vevőnek szintén írásban kell megerősítenie)

A megrendelés kiszállítását (előreutlás esetén) a teljes vételár bankszámlánkon történő jóváírását követően kezdjük meg. Utánvét esetén a termék csomagolása után azonnal kézbesítjük a csomagot.

Termékeinket a legnagyobb gondossággal csomagoljuk, ha mégis előfordulna, hogy a termék szállítás közben megsérül vagy eltörik, kérjük, hogy a kárról felvett jegyzőkönyvet küldjék el az: admin@palotai-izek.com címre.

Fizetési feltételek

1. Banki előre utalással történik belföldi futárszolgálattal történő szállítási mód választása esetén.

Név: Molnár Mária Szociális Szövetkezet
Bankszámlaszám: 12081000-01465729-00100003 (Raiffeisen Bank)

A vásárlást igazoló számlát/nyugtát a csomagban juttatjuk el, valamint további kérésre egyeztetünk annak elküldéséről.

Amennyiben a megrendelés ellenértékének bankszámlánkon történő jóváírása a megrendelés visszaigazolásától számított 8. banki napig (10. naptári napig) nem történik meg, illetve ha az átutalást a hiányosan megadott információk hiányában nem tudjuk beazonosítani, valamint nem tudjuk Önnel felvenni a kapcsolatot, a függőben tartott megrendelést töröljük nyilvántartásunkból,

amelyről e-mailben értesítjük.

2. készpénzben, személyes átvétel választása esetén

A számlát/nyugtát személyesen kapja meg pénztárunkban.

Jótállás, szavatosság

A megrendelt termékekre a Ptk. 305. § szabályai szerint szavatosságot vállalunk. Hibás teljesítés esetén a hiba felfedezését követő lehető legrövidebb időn belül e-mailben történő tájékoztatást kérünk. A hibát megpróbáljuk kijavítani, a hibás terméket cserélni. Amennyiben a hiba nem javítható, vagy egyik termék sem nyerte el a vevő tetszését, úgy a megrendelt termék árát

visszatérítjük, a felmerült postaköltséggel együtt.

A Weboldal által forgalmazott termékeken meghatározott fogyaszthatósági paraméterek be nem tartásából adódó reklamációért a Webáruház felelősséggel nem tartozik.

Az szavatosság kérdésében a 117/1991. kormányrendelet rendelkezései irányadók.

Az itt nem szabályozott kérdésekben a 17/1999. kormányrendelet rendelkezései irányadók.

Amennyiben a Vevőnek bármilyen speciális étrenden kell élnie, és a Weboldalt erről írásban nem értesíti, az abból származó következményekért felelősséget nem vállalunk.

Elállás joga

Figyelemmel a 17/1999. (II. 5.)Korm.rendelet 4.§-ra a vásárlástól a megrendelt terméket tartalmazó küldemény átvételétől számított 8 munkanapon belül a vevő indokolás nélkül elállhat. Ez esetben a vevő szándékáról értesítést kérünk az admin@palotai-izek.com e-mail címre.

Elállás esetén a terméket max. 70%-os felhasználtsági állapotban a vevőnek saját költségére kell visszajuttatnia számunkra. A kifizetett vételárat az elállást követő harminc napon belül visszatérítjük, annak módjáról a vásárlót tájékoztatjuk. Az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket a vevő köteles viselni. Utánvéttel visszaküldött csomagok átvétele nem lehetséges. A termék nem rendeltetésszerű használatából eredő károk megtérítésére igényt tartunk.